Assaboreix el Pallars Sobirà

Si t'agrada menjar bé i vens al Pallars Sobirà, no pots deixar de provar els plats més tradicionals de la gastronomia pallaresa. La majoria dels plats es basen en una dieta de muntanya amb productes senzills i de temporada. Durant molts anys, el Pallars Sobirà va ser una comarca aïllada i això va fer que la seva gastronomia s'hagués de restringir els aliments que es produïen a la comarca.
Un dels productes estrella de la gastronomia pallaresa és la carn i el formatge. Com el Pallars Sobirà ha estat tradicionalment una comarca ramadera, molts dels plats inclouen carn, principalment de xai, porc, poltre i vedella. Vine als restaurants del Pallars Sobirà i prova els plats més tradicionals. T'encantaran!
Turisme Pallars Sobira

Girella

Girella La girella és un dels plats estrella de la cuina pallaresa. És un embotit molt laboriós típic de les festes majors i que actualment es pot trobar a les carnisseries i en molts restaurants de la comarca. Es fa amb l'estómac del be, la freixura, cansalada, ous, arròs, pa ratllat, all, julivert, sal i pebre. Una delícia de muntanya per als més llaminers.

Tupí

Tupí En general els formatges són un aliment imprescindible en les cases pallareses, ja sigui de cabra, ovella o de vaca. Però sens dubte, un dels formatges més típics és el tupí, fet amb llet d'ovella i aiguardent. És un formatge de textura untuosa, gust fort i olor marcada que segur sorprendrà al paladar dels amants del formatge.

Arròs amb carreretes

Arròs amb carreretes L'arròs amb carreretes és el plat d'arròs més conegut de la cuina pallaresa. Les carreretes (trucades moixernons fora del Pallars) són uns bolets de temporada que aporten al plat un sabor singular, que barrejades amb la resta d'ingredients (fesols, confitat, ceba i oli) fan una delícia d'aquesta senzilla recepta.

Allioli de Codony

Allioli de Codony L'allioli de codony és un producte típic de la cuina de muntanya del Pallars. Aprofita el cultiu del codony, una de les poques fruites ben adaptades a les temperatures fredes de muntanya, propi de la tardor. La major part de la collita s'utilitza per elaborar el codonyat i el que queda s'utilitza per a aquest allioli.

Galetes de la Noguera Pallaresa

Galetes de la Noguera Pallaresa Les Galetes de la Noguera Pallaresa s'elaboren amb productes procedents de les riberes de la Noguera Pallaresa i Ribagorçana.
Delicioses a qualsevol hora, poden ser el complement ideal per al cafè o els extraordinaris licors dolços pallaresos.